Meditációs Kuckó

Namkha készítés

Namkha készítés


https://buddhistaegyhaz.hu/tanfolyamok/namkha


A Namkha (tib. tér) fából és fonalalakból készített különleges tárgy, amely az emberi energiák harmonizálása mellett védelmező és szerencsehozó funkciót tölt be. A Namkha jellegzetességei nem kizárólag a tibeti kultúrában ismeretesek.

    Hasonló fonott tárgyakat találhatunk szerte a világon, ezeket gyakran „Isten szeme”-ként emlegetik. Ilyenek léteznek többek között az amerikai indián és az afrikai kultúrákban is. Úgy tartják, a Namkha Indiából ered, de csak kevesen ismerik a készítési módjukat és gyakorlati használatukat. Tibetben igen elterjedt a Namkhák használata, ám még ott is kevesen vannak ténylegesen tisztában azzal, hogy miképp fejtik ki hatásukat. Rendszerint pusztán rituális dísztárgyaknak tekintik őket. 1983-ban Namkhai Norbu Rinpoche tanításokat adott át arról, hogyan lehet a Namkhát az emberi energiák harmonizálása céljából használni. A Namkha készítéséhez szükség van az adott személy születési dátumához kapcsolódó néhány tibeti asztrológiai összefüggésre, ezek az adott év szimbolikus állata, eleme és mewája.

    Ezen adatok figyelembe vételével számítások készülnek, majd a Namkha megszövése után egy különleges rítus keretében aktiválják a Namkha szerencsehozó és védelmező erejét. A Namkha kifejti jótékony hatását, függetlenül attól, hogy a személy, akinek a számára készült, hisz-e benne, vagy sem. Ehhez elegendő a Namkhát dísztárgyként otthon tartani. Namkhát nem csak egyes személyek számára lehet készíteni, hanem házaspárok számára (ebben az esetben a házasságkötés dátumát veszik alapul) és vállalatok, egyesületek, társaságok, vállalkozások részére is (ezen esetekben a megalapítás, vagy bejegyzés dátumának asztrológiai jellemzőit veszik figyelembe).

    A személyek asztrológiai jellemzői esetében az energia néhány aspektusát vesszük figyelembe. A Namkha szövése során az energia alapvető formáival dolgozunk - ezek az Élet, a Test, a Képességek és a Szerencse. E négy aspektus a Világegyetemben mind külső, mind belső szinten megnyilvánul…


Tanfolyam időpontja: Hétvégi szombati nap 9.00-18.00

Tanfolyam díja: 15.000 Ft / fő

Plusz költségek:  namkha fa 1500 Ft és fonalak 2000 Ft

Ismétlő nap díja: 5000 Ft/fő Az ismétlők már maguknak hoznak fonalat.

Buddhista tanító: Jóriné Sipos Tünde

Kattints a borítékra és küldj nekünk egy e-mailt!

Ebben az e-mail-ben add meg a nevedet, a telefonszámodat

és hogy melyik tanfolyam keltette fel az érdeklődésedet.

Felvesszük Veled a kapcsolatot.