Meditációs Kuckó
 

A Namkha (tib. tér) fából és fonalalakból készített különleges tárgy, amely az emberi energiák harmonizálása mellett védelmező és szerencsehozó funkciót tölt be.

A Namkha jellegzetességei nem kizárólag a tibeti kultúrában

ismeretesek. Hasonló fonott tárgyakat találhatunk szerte a világon, ezeket gyakran „Isten szeme”-ként emlegetik. Ilyenek megtalálhatók többek között az amerikai indián és az afrikai kultúrákban is. Úgy tartják, a Namkha indiából ered, de csak kevesen ismerik a készítési módjukat és gyakorlati használatukat. Tibetben igen elterjedt a Namkhák használata, ám még ott is kevesen vannak ténylegesen tisztában azzal, hogyan is fejtik ki hatásukat. Rendszerint pusztán rituális dísztárgyaknak tekintik őket.

1983-ban Namkhai Norbu Rinpoche tanításokat adott át arról, hogyan lehet a Namkhát az emberi energiák harmonizálása céljából használni. A Namkha készítéséhez szükség van az

adott személy születési dátumához kapcsolódó néhány tibeti asztrológiai összefüggésre, ezek az adott év szimbolikus állata, eleme és mewája. Ezen adatok figyelembe vételével számítások készülnek, majd a Namkha megszövése után egy különleges rítus keretében aktiválják a Namkha szerencsehozó és védelmező erejét.

A Namkha kifejti jótékony hatását, függetlenül attól, hogy a személy, akinek a számára készült, hisz-e benne, vagy sem. Ehhez elegendő a Namkhát dísztárgyként otthon tartani.

Namkhát nem csak egyes személyek számára lehet készíteni, hanem házaspárok számára (ebben az esetben a házasságkötés dátumát veszik alapul) és vállalatok, egyesületek, társaságok, vállalkozások részére is (ezen esetekben a megalapítás, vagy bejegyzés dátumának asztrológiai jellemzőit veszik figyelembe).

A Namkha elemei A személyek asztrológiai jellemzői esetében az energia néhány aspektusát vesszük figyelembe. A Namkha szövése során az energia alapvető formáival dolgozunk - ezek

az Élet, a Test, a Képességek és a Szerencse.

E négy aspektus a Világegyetemben mind külső, mind belső szinten megnyilvánul. A külső energiákat a mewa négy aspek-tusa szimbolizálja - ezek a Namkha alsó részén jelennek meg -, a belső aspektusokat a Namkha felső része reprezentálja. Így összességében nyolc aspektust harmonizál minden egyes Namkha.


Ha érdekel, hogy hogyan készül, vagy szeretnéd, ha én készí-teném el  a Namkhádat,           hívj:  +36 303 504 108

vagy írj rám messengeren: Jóriné Sipos Tünde

vagy emailben: pranamed.hu@gmail.com


https://buddhistaegyhaz.hu/oktatasi-idopontok

Következő alkalom: 2020 október 3. szombat 9-17óráig

Magyarországi Drukpa Kagyü Közösség.

Bp. XI., Vak Bottyán utca 6.
Részvételi díj: 10 000,- Ft adomány

Előzetes bejelentkezés szükséges,  mivel a Namkha tervrajzodat kinyomtatom + a szükséges fonalakat Neked kell beszerezned!

NAMKHA szövés