Meditációs Kuckó
 

Felhívom a figyelmet, hogy csak gyermekeket és hölgyeket vállalok masszázsra!Képzésemben az első a Talpmasszázs majd a Thai masszázs.
A fenti gombokra nyomva elérhető a többi masszázs is.


Talpmasszázs 40 perc: 4000 Ft


A talpmasszázs hatékony segítséget nyújt egészségünk megőrzésében. Javítja a hormonháztartás  egyensúlyát, az idegrendszer és az immunrendszer mûködését. Kiegyensúlyozza az energiaáramlást, a vér- és nyirokkeringést. A talp a test térképe. A két láb, a bal és a jobb testfélhez igazodva egységet képez. A  talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve  összeköttetésben van talpunk különbözô felületeivel.  Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, az annak megfelelô  pont a talpon különösen érzékennyé válhat. Ha ezt a pontot masszírozzák, a hozzá tartozó testrégió keringése javul. Pozitívan hathat szív- és keringési panaszoknál, kedvezôen  befolyásolja a légzőszervi (asztma, allergia), a hólyag-, a vesepanaszokat, az emésztési zavarokat, a reumát és egyes  bőrproblémákat is.

A masszázs fokozza a szervezet védekező erejét, energiákat tesz szabaddá,

lelki fájdalmakban is segítséget nyújthat.


A 40 perces vitalizáló talpmasszázs menete:


Elôször a lábszárakon a thai masszázsnak megfelelő energia-pályákon dolgozom, felpezsdítve a lábszárat, vádlit, bokát. A kiválasztott aromaolajjal, vagy masszázskrémmel fekvő helyzetben reflexzónás masszázst végzek a talpon lábfejen és bokán. A masszázs végeztével gyümölcsteával a folyadékbevitelrôl

is gondoskodom.


Aromaolajos masszázs teljes testre 70 perc: 7000 Ft

Aromaolajos hátmasszázs           30 perc: 3000 Ft


A Thai olajos masszázs csak annyiban hasonlít a nyugati technikákkal végzett masszázsokhoz, hogy a Wat Po hagyományait követve masszázságyon végezzük.

Itt nem az izmok, hanem azok mentén masszírozunk speciális mozdulatokkal. Ezek nem igényelnek erőkifejtést a masszőr részéről,  mégis hatásukban messze felülmúlják a svéd masszázst. Serkentik a vérkeringést, nyirokkeringést, ellazítják az izomzatot. A terápiás módszerrel történő masszázs végezhető kókuszolajjal vagy a vendég hangulata és igénye szerint összeállított aromaolajokkal.

Az aromaolajok megválasztása attól függ, hogy mi a célunk a masszírozással.

Ha relaxációs céllal végezzük, akkor általában levendula-, rózsaolajat vagy kamilla kivonatot használunk.

Ha aromaterápiás céllal végezzük, akkor már markánsabb és pezsdítőbb olajokat használunk mint pl.: rozmaring, eukaliptusz. Az olajok gyógyító, lazító hatása akkor érvényesül igazán, ha a masszázst követően pár óráig nem zuhanyozunk le.

Az illatanyagok közvetlenül is terápiás hatással vannak ránk.


HERBÁL MASSZÁZS

Teljes testmasszázs  70 perc: 7000 Ft

Herbál hátmasszázs  30 perc: 4000 Ft


A thai herbál masszázs, nyeles, MELEG gyógynövényes bandázzsal történik.

Előre megbeszélt gyógynövényből bandázst készítek és ezzel a melegített gyógynövényzsákocskával haladok az energiapályákon.
Önálló masszázsként is alkalmazható, de szinte bármelyik masszázsfajta kiegészítője is lehet.

A masszázs nagyon hatékony olyan izomfájásokra, amelyek a túlzott fizikai megerőltetés során lépnek fel. Amint a bandázsból kijövő pára behatol a tüdőbe és a bőrbe, a test felszívja a gyógyhatású anyagokat.

A gyógynövényes zsákocska másképp is használható: különböző testrészekhez szorítva csökkenti az izomfájást, serkenti a vérkeringést és felüdíti a bőrt. A zsákocskából kiáradó pára felszívódik a bőrbe, hiszen a bőr „belélegzi’’ azt. Elősegíti a mérgek kibocsátását a testből.

Az energiapályákon való alkalmazása hatékony masszázs önmagában is, de bármelyik masszázs kiegészítője is lehet! A meleg zsákocska odaszorítása enyhíti az izom- és ízületi gyulladást, levezeti a fáradtságot.

A gyógynövénypárás masszázs kozmetikai hatással is rendelkezik, mert természetes gyógynövényeket tartalmaz.

A thai nők arra is használják, hogy feloldják a gyermekszülést követő fáradtságot vagy a gyermekágyi depressziót.

Arcmasszázshoz kisebb levendulás zsákocskát készítek.


Thai Kismama Masszázs szárazon-ruhában vagy olajos változatban

Teljes test                    70 perc: 7000 Ft

Lábszár és kar, nyak: 30 perc: 3000 Ft


Magyarországon is kezdenek elterjedni a kismamák részére a várandósság idejére kialakított masszázsformák. Keleten ennek sokkal nagyobb és régre visszanyúló hagyományai vannak.

A várandóság idején különösen óvatosan kell eljárni a kezelés megválasztásakor, mert fokozottan veszélyes lehet egy-egy rossz diagnózis vagy döntés.
A masszázsnak gyógyító, fájdalomcsillapító, relaxáló és közérzetjavító hatása lehet ilyenkor. Mindezekre a kismamának szüksége is van.

A várandósság három szakasza különböző masszázsfogásokat igényel.


  1. 1.A várandósság korai szakaszában az első 3 hónapban a magzat még különösen érzékeny. Ebben az időszakban még fokozott odafigyelés mellett is csak a lábszár valamint a kar és a nyak óvatos masszírozása javasolt. És mindenképpen kerülni kell a túlzott izgalmi állapotot.


2. A második trimeszter azaz a 4-6. hónap ideje alatt a növekvő terhelés hatására a deréktájék igénybevétele megnő, vízvisszatartási problémák jelentkeznek.

A 12. héttől már lehet oldalfekvésben masszírozni a kismama hátát. A kismamák oldalt fekvő pozíciót tudnak felvenni, aminek a kényelmét növeljük a térd között és fej alatti párnákkal. A kismama, ha eddig még nem tette meg, ebben a harmadban már mindenképpen használjon testápoló olajat vagy bőrtápláló krémet. Ha a bőr rugalmasabb lesz megelőzhető a terhességi csíkok kialakulása.


3. Harmadik trimeszter azaz a 7. hónaptól a szülésig. Az egyre növekvő súlytöbblet terhet ró a hát izmaira és a lábakra.


Ülő helyzetben történő lábmasszázs várandósoknak

A Kismama egyik leginkább terhelt területe a lába. A terhesség időszaka alatt és után a hormonális változások hatására a nyirokrendszer működése rendszertelenné válik és a szövetek közötti testfolyadékok mennyisége megnőhet, ennek következményeként a végtagok megdagadhatnak köznyelven ”vizesedhetnek”.

Néhány jó tanács:

Vigyázzunk lábainkra – ezzel csökkenthetjük a derékfájást is!

A kismamacipő régen nagyon jó megoldás volt, ma már kevés kismama használja, pedig fogja a bokát, fűzős vagy tépőzáras, és bőrből készült. Ha nem akarunk a hosszú fűzövel bajlódni, legalább hasonlóan kényelmes futócipőt használjunk gyógybetéttel.

Ülő helyzetben ha csak tehetjük, polcoljuk fel lábainkat, legalábbis találjunk olyan helyzetet, mikor a térd nem hajlik be teljesen. Így nem törik meg a vénás visszafolyás a térdhajlatban. Ezzel csökkenthető a láb vizesedése és a visszértágulat kialakulásának súlyossága is. Esténként jusson 10-15 perc lábfürdőre!


Kismama Masszázs olajokkal

Az olajok megválasztása kismamáknál különös gondosságot igényel, mert sokkal érzékenyebbek és az ilyenkor fellépő túlérzékenységi reakció (allegia) a magzat fejlődésére is hatással lehet.

A tanfolyamokon azt szoktam javasolni, hogy lehetőleg olyan olajat vagy krémeket használjanak melyekhez a kismama hozzá van szokva. Amit akár fogyaszt is. Pl. azzal főz, vagy rendszeresen azzal végzi a testápolást.A thai kismamamasszázs egyedi sajátossága, hogy a személyre szabottan kell alkalmazni. Mig a „száraz” technika a szemérmesebb várandósoknak javasolt, az olajos masszázs a símítást érintést igénylő várandosoknak, lelkileg talán kedvezőbb, vagy akár a kétféle technika kombiálható is.

Szeretem, ha a kismama a SAJÁT testápolóját hozza a masszázshoz, az esetleges allergiák elkerülése érdekében.Baranyi Babamasszázs® kisgyermeken 0-9 éves korig

30 perc: 2000 Ft

Baranyi Babamasszázs® oktatása szülőknek,  egynapos tanfolyam: 10 000Ft

a thai babamasszázsra épül, de azt már kiegészítve az a mozgásokkal és egyéb terápiákkal. A képzési program alapján a résztvevők kompetenciát szereznek a babamasszázs alkalmazására, ismeri azok javallatait és ellenjavallatait. Képesek lesznek önállóan a kicsik igényeinek megfelelő masszázsfolyamatot alkalmazni a a felmerülő problémás segítésére, amely az egész testen történő személyre szabott fogásokból áll.

A világ különböző tájain fellelhető masszázstechnikák a legrégebbi módszerek a testi és lelki panaszokra. Keleten a masszázs gyógyászati alkalmazását mindig is többre értékelték, mint Nyugaton, igaz, ma már a “gyúrás” az egész világon elterjedt, sőt beszélünk európai masszázsról is.

A thai masszázs alapvetően abban különbözik a nyugati típusú masszázsoktól – például a svéd masszázstól -, hogy míg az utóbbi az izmokat és a testet kezeli, addig a keleti kultúrában az “energiapályák szabad áramlásán” van a hangsúly. A keleti emberek világnézete ugyanis energiaalapú, szerintük mindennek az eredete az energia, a rezgés, az anyag is csak ennek egy megnyilvánulási formája. A tradicionális thai masszázs a szervezet öngyógyító erején alapul, összetett, testi, lelki és szellemi harmóniát segítő módszer. Bárhol és bármikor végezhető, nem kell hozzá semmi. Lehet végezni ruhában, vagy a nélkül. Ágyon vagy a földön, a szobában TV nézés alatt, a szabadban, vagy akár várakozás közben.
Az érintésnek rendkívül fontos szerepe van az emberi kapcsolatokban. Olyan kommunikáció, amely szavak nélkül is képes érzelmeket, nyugalmat, szeretetet közvetíteni. Ősi kultúrákban művészi szinten gyakorolták, de úgy tűnik, napjainkban is van igény egy gazdagabb, személyesebb kifejezésmód elsajátítására.

A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs nem az izmokat dolgozza meg, hanem elsősorban a test energiáit aktivizálja. Ha a gyermek egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik, az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségeket okoz.
A thai babamasszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását. Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). Lehet, hogy ellentmondásosnak tűnik, de a serkentő funkcióval párhuzamosan segít a relaxációban és az esti elalvásban. Megtörtént kis csecsemővel, hogy miközben anyukája masszírozta a hátát, ő elaludt. Jó általános közérzetet biztosít a babának, mély érzelmi kötődés alakul ki anya és gyermeke között. Jó hatással van a baba testi fejlődésére, de elégedettséget, jó közérzetet biztosít a szülőnek is.  Az idegpályákat tudjuk stimulálni a masszázs által.

Szöveg a www. babamasszazs.eu ról átvéve.